benzin-gáz motoros áramfejlesztő, max 5500/4800 VA, egyfázisú (EGM-55/48 AVR-1G)

Heron áramfejlesztők

Az áramfejlesztő, más néven aggregátor vagy generátor villamos áram előállítására szolgáló berendezés. A HERON aggregátorok fő jellemzője a mobilitás, a minőség és a megbízhatóság.

A meghajtó motor üzemanyag alapján kínálatunkban megtalál benzin üzemű és vegyes (benzin-gáz) üzemű áramfejlesztőket.

A megfelelő berendezés kiválasztásakor kérjük vegye alábbi az alábbi tényezőket:

  • Használni kívánt gépek, berendezések feszültsége és frekvenciája. Ez Magyarországon általában 50 Hz és 230 V vagy 400 V, attól függően, hogy egy- vagy háromfázisú berendezésről van szó.
  • Az egyidejűleg igényelt teljesítményigény. Nem mindegy, hogy egyszerre hány darab készülék üzemel, azoknak mekkora villamos teljesítményigénye van, ill. egyszerre indulnak vagy lépcsőzetesen.
  • Az aggregátorról használni kívánt fogyasztók jellege is fontos paraméter. Egy 1500 W teljesítményű fénytorony energia ellátásához kisebb áramfejlesztő szükséges, mint a 750 W-os villanymotorral ellátott betonkeverő üzemeltetéséhez. Egyes hegesztőkészülékek, kazánvezérlő áramkörök, szünetmentes tápegységek érzékenyek a bemeneti feszültség ill. a frekvencia stabilitására. Az ilyen jellegű fogyasztók üzemeltetéséhez mindenképp feszültségszabályzó elektronikával ellátott vagy digitális áramfejlesztő használata javasolt. Fontos megjegyezni viszont, hogy a magyarországi forgalomban fellelhetők olyan feszültségszabályzó elektronikával (AVR) felszerelt modellek, melyek ennek ellenére nem képesek a feszültség stabil szinten való tartására. Ezeknek az áramfejlesztő készülékeknek közös jellemzője az átlagostól lényegesen alacsonyabb ár.
  • Gazdaságos üzemeltetés. Az üzemeltetési költség főképp olyan esetekben fontos, mikor az áramfejlesztő várhatóan sokat és / vagy sokszor fog üzemelni. Mivel az üzemeltetési költség legnagyobb részét az üzemanyag felhasználás teszi ki, ilyen esetekben célszerű olyan modellt választani, mely alacsony fogyasztású, vagy olcsó üzemanyaggal működtethető.
  • Megbízhatóság. Az esetek jelentős részében az áramfejlesztőket szükség áramforrásnak használják, legyen szó helyszíni munkáról vagy egy tervezett esetleg rendkívüli áramszünetről. Ilyen esetekben nagy bosszúság és jelentős anyagi kár is származhat abból, ha a generátor nem indul, vagy nem működik megfelelőképp. Ezért nem érdemes olyan készüléket vásárolni, melynek nincs megfelelő referenciája, szervizháttere, alkatrészellátása.
  • Üzemeltetés körülményei. Egy üdülőövezetben nem elfogadható egy hangos generátor dübörgése, ezért ilyen helyre mindenképp a csendesített kivitel a javasolt. A kompakt, digitális áramfejlesztők viszont nem valók építőipari környezetbe. Ezen készülékek burkolata nem bírja az építőiparban előforduló zord körülményeket.
   A megfelelő teljesítményű áramfejlesztő kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy nagy melegben, tűző napsütésben a berendezés teljesítménye csökken.
   A Heron keretes- és vészhelyzeti áramfejlesztők beépítésekor figyelembe kell venni, hogy a generátor és a motor hűtéséhez levegő szükséges, ráadásul a meghajtó motor működése is friss levegőt igényel. Ezért ezeket a készülékeket csak úgy szabad beépíteni, ha a megfelelő levegő utánpótlás biztosított a meghajtó motor és a generátor számára. Fontos még, hogy a levegő áramlás irányában ne legyen akadály, mely által jelentősen csökken a hűtés hatékonysága és ez a motor és a generátor túlmelegedéséhez, rendellenes működését okozhatja.
   Beépítés esetén gondoskodni kell továbbá a forró és mérgező a meghajtó motor kipufogógázainak elvezetéséről.
  • Biztonsági tényező. A generátorok esetében két fajta teljesítményértéket szoktak megadni a műszaki adatokban. Maximális teljesítmény alatta értjük azt az értéket, mellyel az áramfejlesztő generátor rövid ideig terhelhető. Tartós teljesítmény azt a terhelési határt jelöli, mellyel a generátor folyamatosan terhelhető. Az áramfejlesztő kiválasztásakor a hosszú élettartam érdekében arra kell törekedni, hogy a tartós terhelés hosszú időn keresztül ne lépje túl a műszaki adatokban megadott tartós teljesítményt.

Típusszámok jelentése

Az áramfejlesztők típusszámaiban megadott számok sokszor félrevezethetőek lehetnek. A típusszámok nem minden esetben a generátor maximális teljesítményére utalnak.

 

Utánfutók autószállítók csonak és hajószállítók értékesítése 06703125626 utanfutomiskolc@gmail.com